Drůbež

Kuřata, domácí kachny, krůty a husy jsou klasifikovány jako drůbež. Maso ze všech těchto druhů drůbeže má vysoký obsah bílkovin, který tvoří a obnovuje tělní tkáně. Drůbež také obsahuje velké množství vitaminu řady B, které jsou důležité pro zdravou nervovou soustavu. Posledním vysoce zastoupeným prvkem je zinek. Kuřecí a krůtí játra jsou dobrým zdrojem vitaminu A, který je nezbytný pro zdravou pokožku a odolnost organismu proti infekci, a vitamin B12, který je životně důležitý pro tvorbu DNA a RNA.

Většina tuku v drůbeži je tvořena je tvořena nenasycenými tuky, proto drůbež nezvyšuje hladinu cholesterolu v krvi. Z drůbeže jsou nejvíce tučné kachny a husy, nejméně kuřata a krůty. Většina tuku u kuřat a krůt je obsažena v kůži, takže se dá velmi snadno odstranit. Kuřecí a krůtí prsa bez kůže obsahují velmi malé množství tuku a díky nízkému obsahu cholesterolu jsou vhodná pro nízkokalorické diety. Kuřecí maso díky dostupnosti je oblíbené ve všech domácnostech, je však nutná správná tepelná úprava, jelikož i zmrazené kuřecí maso může být zdrojem salmonelly.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *